Update 06-05-’20

Beste allen,

De persconferentie van Premier Rutte en Hugo de Jonge van vanavond is weer een stuk meer hoopgevend en brengt ons dichterbij een oplossing voor het “corona-probleem”, denkend in kansen en mogelijkheden en dat ligt in onze aard en zo zullen we een en ander ook aan gaan vliegen. Wij blijven natuurlijk de zorgvuldigheid betrachten die ons geadviseerd wordt vanuit regering, NOC/NSF en de Atletiekunie, waarbij ook ons “gezond verstand” en belangrijke rol zal spelen.

Concreet staat er wat te gebeuren en dan als eerste vanaf maandag 11 mei, zo het nu lijkt kunnen we weer “los” in small-groep trainingen van maximaal 10 deelnemers (inclusief de trainer) en dat is zoals we het dan ook aan willen pakken, al wachten we nog even de exacte richtlijnen af van NOC/NSF en de Atletiekunie, de 1,5 meter wordt in ieder geval voor ons leidend, moet geen probleem zijn, we lopen immers toch niet allemaal even hard en de uitdaging zit hem dan ook veel meer in het hoe en wat van het verzamelen en de rust- cq instructiemomenten. Hier zullen we in samenspraak met de trainers een plan van aanpak samen gaan stellen.

Wij zullen jullie eind deze week (dat kan dus ook 10 mei zijn) meer berichten omtrent de concrete aanpak van de trainingen vanaf 11 mei op elke locatie.
Wij zijn heel blij met de uitbreidingsmogelijkheden, al laten we de richtlijnen van de deskundige leidend zijn in onze aanpak.

Verder hebben al 60 lopers meegedaan aan de Bonifatiusloopchallenge, dus op het uitslagenblad is nog ruimte voor veel meer !! Je kunt nog deelnemen tot en met 10 mei, ga de challenge aan en maak kans op de sportschoenen, de t-shirts en een aantal andere prijzen, waaronder een gratis kwartaallidmaatschap van onze loopgroep.

Wij begrijpen ook dat de drempel erg hoog kan zijn voor de lopers van de locaties Oosternijkerk, Burgum en de Westereen, wel de uitdaging wordt, pak de fiets, ga naar de start, bekijk de prachtige tuin van de Bonifatiuskapel, loop je rondje van 5, 10 of 21,1 km Bonifatiusloopchallenge en stap vol positieve energie weer op de fiets richting huis. Dit geldt natuurlijk ook voor de Dokkumers die de challenge nog niet aangedurfd hebben hihihi.

Ook wanneer je de route wandelt ding je mee naar de prijzen, voorwaarde is dan ook dat je het even meld via info@lopenmethugo.nl
Natuurlijk zijn we jullie erg dankbaar voor de deelname aan de Bonifatiusloopchallenge 2020, we gaan er vanuit dat dat een uniek en vooral ook eenmalig evenement blijft.

Vandaag zijn de pubergroeptrainingen weer begonnen en dat hebben we gedaan door de 5,2 km Bonifatiusloop te doen en Yorick Zuidema en Rik Talsma waren de 2 uit de groep die de challenge aangegaan zijn, toppie mannen, Jacob van der Galiën ging hen al voor niet alleen in tijd maar ook in datum.
Bauke Groen kon niet echt kiezen welke afstand nu echt bij hem past en is tot nu toe de enige die alle afstanden gelopen heeft, eerst de 5 km, een paar dagen later de 10 km en gisteren de 21,1 km, wat zal hij veel gezien hebben onderweg, wie laat zich uitdagen?

Blijf allen in beweging en gezond!!

Vriendelijke sportgroeten Hugo en Jolanda Veenker