Verslag Warandeloop Tilburg 26 november 2017

Prachtige Warandeloop in Tilburg op 26 november 2017.

Eindelijk konden we los met het officiële crossseizoen, de 1e wedstrijd uit een reeks van 5, was traditioneel in Tilburg. Dit jaar de generale repetitie van het Europees Kampioenschap cross wat 09 december 2018 verlopen wordt op hetzelfde parcours in Tilburg.

Een aantal lopers van de loopgroep zijn genodigd om aan dit crosscircuit mee te doen waar de sterkste lopers uit binnen- en buitenland zoals Scandinavië, België, Portugal, Duistland, Zwitserland en Oostenrijk al dan niet met een Keniaanse achtergrond.

De spits werd afgebeten door Tsjerk en Vincent in hun 1e jaar als senior tussen de “grote” mannen, die beiden 10,6 km mochten lopen.

Tsjerk eindigde keurig als 37e in een tijd van 37.58 min, waarbij ook nog eens zo’n 200 meter verkeerd heeft gelopen en Vincent heel goed 78e met 50.15 min en dat in een veld van 212 deelnemers.

Olaf en Jacob waren de volgende 2 die aan de bak mochten in wederom een internationaal veld bij de Jongens Junioren B, Olaf kende een bliksemstart tussen al die grote kerels en eindigde uiteindelijk in een tijd van 16.18 min over de 4.3 km als 52e, en dat als 1e jaar junior B.

Jacob liep zijn 1e grote crosswedstrijd en weerde zich heel goed bij de junioren B 9terwijl hij nog junior C is) en eindigde als 82e in een tijd van 17.55 min over de 4,3 km.

Hugo startte bij de jongens Junioren A op de 6.3 km en eindigde heel verdienstelijk met een snelle tijd van 24.03 min op een 54e plaats in een heel groot internationaal veld met 10 buitenlanders bij de 1e 8 finishers.

Als laatste van de toppers van onze loopgroep was het Jeroen die bij de internationale korte cross over 2.4 km acte de présance gaf en met een tijd van 8.34 min op een mooie 81e plaats wist te eindeigen tussen de zeer snelle toppers.

Al met al een hele mooie wedstrijd met louter topatleten uit binnen- en buitenland aan de start en voor alle lopers van onze loopgroep mooie klasseringen.

En last but not least ook een pluim voor de aanwezige toeschouwers uit het hoge Noorden, Jacqueline, Jolanda en Rob en ik mocht de enthousiaste groep coachen, die toch maar mooi de omstandigheden moesten trotseren. Maar dat deerde niet want het was meer dan de moeite waard deze wedstrijd mee te mogen maken

Op naar de volgende wedstrijd het Fries Kampioenschap Cross in Sneek op 10 december 2017 en daarna op 31 december 2017 de 2e wedstrijd uit het nationale crosscircuit in Soest.

Groetjes Hugo

Foto’s