Update 1 april 2020

Update 1 april ’20

Beste Loopgroepleden,

 

Wat een tijd maken we mee als land, als individu en als “samen delen”, we moeten er even doorheen om het coronavirus uiteindelijk te verslaan.

 

Naast de maatregelen die de regering heeft genomen en die eigenlijk buiten ons om gaan, doordat we er geen invloed op hebben zijn niet altijd de meest leuke voor iedereen, maar wel de meest begrijpelijke om dat ene kleine organisme uiteindelijke aan de finish te verslaan. Het is alleen anders dan jullie gewend zijn met een finish, nu weet je niet wanneer die finish er is.

 

Wat we zelf in de hand hebben is ons houden aan de voorschriften van het kabinet en het RIVM, die ook over zijn genomen door de sportbonden en de verenigingen, zo dus ook de Atletiekunie en onze loopgroep, nogmaals wij begrijpen, respecteren en steunen de maatregelen. Wat we ook kunnen doen is werken aan onze eigen gezondheid, pak je rust, maar zeker ook daar waar mogelijk je beweging en in dat laatste kunnen wij jullie ondersteuning geven, zie de bijlagen met vele mogelijkheden om aan je core en algemene fitheid te werken en een artikel omtrent het sporten (of juist niet sporten) wanneer je ziek bent. En wanneer je dan nog even denkt ik heb wat tijd over, pak je rust in een lekkere stoel en lees de artikelen over Krachttraining in de atletiek en waarom je core zou gaan trainen.

 

Wij werken altijd al uit de visie van het Holisme(zie ook www.lopenmethugo.nl), een gezonde geest in een gezond lichaam met een goed sociaal netwerk, wel die laatste is nu soms wat lastig dus werken we maar wat extra aan de eerste 2 dat doe je dan door te bewegen, zie de bijlagen, maar ook door wat extra hersengymnastiek te doen, ga eens puzzelen en dan niet alleen die van 1000 of meer stukjes, maar ook kruiswoordpuzzels of Sudokus of thuis spelletjes doen met de familie.

 

Het schema van 30 maart t/m 17 mei is aan de leden toegestuurd, geen intensieve trainingen en geen duurlopen langer dan 60’ is het advies.

 

Vele lopen en evenementen gaan nu niet door zo ook de Boniaftiusloop en dat is voor de deelnemers vervelend, maar ook zeker voor de groep die het organiseert, we hebben er al vele uren werk in zitten en dat doe je niet om iets af te gaan lassen, dank aan iedereen die al toegezegd heeft zijn/haar vrijwillige bijdrage te willen leveren, we rekenen op jullie op 10 april 2021 wanneer de 20e Bonifatiusloop wordt gehouden. Als loopgroep gaan we voor jullie in oktober of november een speciale trainingsdag organiseren in het Lauwersmeer, de verder info volgt te zijner tijd.

 

Wellicht ten overvloede ook het trainingsweekeinde in mei op Ameland gaat helaas niet door.

 

Wanneer we na 1 juni (of evt eerder, de wens is immers de vader van de gedachte) weer gezamenlijk mogen trainen zullen we dit jaar geen zomerstop in juni, juli en augustus hebben, we gaan dan door met het aanbieden van de trainingen, zij het hier en daar in afgeslankte vorm, maar we gaan geen weken meer helemaal stil liggen.

 

Ook voor ons als ondernemers is het een vervelende tijd en we rekenen op jullie begrip, respect en steun.
Zie hier de link die je op de site van de Atletiekunie brengt voor steeds een nieuwe update van het laatste nieuws

https://www.atletiekunie.nl/nieuws/update-coronavirus-en-activiteiten-atletiekunie

Allen veel sterkte de komende tijd, met thuis werken, met de thuiskinderen, met inventief zijn om te bewegen, met voor elkaar zorgen, met om elkaar denken en al wat niet meer zij…

Vriendelijke sportgroeten Hugo en Jolanda Veenker