Verslag + Uitslag Damwaldrin

Klik hier voor de uitslagen van de Damwaldrin!

Op www.rtvnof.nl/damwaldrin staat een mooi verslag met foto’s.

Zaterdag 20 oktober zijn er 121 lopers van start gegaan voor een van de 3 afstanden bij de Damwaldrin, deze loop is mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren en daardoor kan het grootste deel van het inschrijfgeld (dat zal minimaal een bedrag van € 250,00 zijn) gaat naar het goede doel van dit jaar, Stichting Odensehuis in oprichting te Damwoude.

De eerst groep lopers waren de jeugd en de StarttoRunners die hun 7 weekse cursus alle succesvol hebben afgesloten met de 3 km. e Winnares bij de 3 km was de pas 14-jarige Kyra Brouwer van nes (Ameland) lid van de loopgroep Hugo Veenker met een snelle tijd van 12.35 min, gevolgd dor de snelste jongen van de dag de 12 jarige Sven Pultrum uit Luxwoude in 14.20 min.

De 5 km werd gedomineerd door de snelle Tsjerk Dijksma uit Damwoude en lid van de toplopersgroep van Hugo Veenker, in een tijd van 16.34 min gevolg door de winnaar van vorig jaar Dick Wobbes uit Veenwouden in een tijd van 17.02 min met een 3e stek voor de 15 jarige Jacob van der Galiën uit Dokkum, ook lid van de toplopersgroep van Hugo Veenker, in een tijd van 18.35 min. Bij de dames was er een podium Met Pernille Verheij (ook vorig jaar al de snelste) uit Franeker in 21.28 min gevolgd door Marinka Pultrum in 21.30 min en Sandra van der Meulen in 23.28 min

De 10 km was ook dit jaar een prooi voor Marten Jan Ernst uit Damwoude in een nieuwe PR van 34.03 min, gevolgd door de snelle van een slepende blessure terugkerende Bram Kielman uit Grou, trainend bij Hugo Veenker in 35.17 min en de 3e stek werd bezet door Jan Germ Looijenga uit Oenkerk in 39.33 min.

Bij de Dames was Amanda Zijlstra uit Rinsumageest de snelste met een tijd van 48.29 min gevolgd door Ilse Oberman ook uit Rinsumageest in 50.10 min en het podium werd als 3e bezet door Sjoerdtje Veenstra uit Burgum in 50.46 min.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd en vooral laagdrempelig hardloopevenement en dankt alle lopers, vrijwilligers en sponsoren namens de Stichting Odensehuis Damwoude van harte voor hun deelname.